Veľkú pardubickú steeplechase vyhral Tiumen s džokejom Josefom Váňom st.

NETKY.SK • 11 Október 2010, 08:00 • 2 min
Veľkú pardubickú steeplechase vyhral Tiumen s džokejom Josefom Váňom st.

Veľkú pardubickú steeplechase vyhral Tiumen s džokejom Josefom Váňom st.

slovakia

left justify in out

img

Víťazom 120. ročníka Veľkej pardubickej Českej poisťovne steeplechase cross-country na 6900 m s dotáciou 4,5 milióna Kč sa stal Tiumen v sedle s džokejom Josefom Váňom st. Obaja aktéri tak zopakovali svoj triumf z vlaňajška. V histórii najtesnejšom dobehu skončil o nos druhý Amant Gris s džokejom Marekom Stromským.
      Deväťročného hnedého valacha trénuje pre českú stajňu Köi Dent práve tento 57-ročný džokej, ktorý si na svoje konto pripísal už siedmy triumf na Veľkej pardubickej, keď predtým zvíťazil so Železníkom (1987, 1988, 1989, 1991, Vronskym (1997) a vlani s Tiumenom. "Z víťazstva mám obrovskú radosť, aj keď tohto roku to bolo ťažšie ako vlani. Zásluhu na tom majú všetci ľudia z realizačného tímu," povedal pre ČT tesne po dobehu J. Váňa a dodal: "Na štarte sa zišla veľmi vyrovnaná konkurencia. Takticky sme sa postupne posúvali dopredu a napokon tesne aj vyhrali. Neviem, či budem schopný pripraviť sa na štart aj o rok, treba na to super kondíciu. Ľudia okolo mňa mi často hovoria: Dedku, už prestaň. Zrejme tak urobím a dám šancu mladým."
      Na štart nenastúpil slovenský džokej Jaroslav Brečka, keď tréner Čestmír Olehla odvolal zo zdravotných dôvodov štart koňa Baggio. Druhý slovenský zástupca Jiří Kousek spadol na začiatku dostihov na Francúzskom skoku zo sedla jedného z veľkých favoritov Bremen Plan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies