Veľkonočný vrkoč.

NETKY.SK • 21 Apríl 2011, 07:03 • 2 min
Veľkonočný vrkoč.

Veľkonočný vrkoč.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

250 g tvarohu, 2 lyžice medu, 1 vajce, soľ, 5 PL mlieka, 8 PL oleja, 500 g hrubej múky, 1 ½ balíčka prášku do pečiva, 300 g hrozienok, mandle, 1 PL rumu, žĺtok, 2 PL mlieka

Príprava:

Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vytvoríme hladké cesto. Necháme pol hodiny kysnúť, potom pridáme hrozienka, mandle a rum. Rozdelíme na tri časti a upletieme ako vrkoč. Žĺtok rozmiešame v mlieku, potrime vrkoč a pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies