VEĽKÉ LUDINCE: Obcou sa prehnala veterná smršť, lámala stromy a brala strechy

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:19 • 2 min
VEĽKÉ LUDINCE: Obcou sa prehnala veterná smršť, lámala stromy a brala strechy

VEĽKÉ LUDINCE: Obcou sa prehnala veterná smršť, lámala stromy a brala strechy

slovakia

left justify in out

img

Obcou Veľké Ludince v okrese Levice sa v nočných hodinách prehnala veterná smršť. Veľká časť obce zostala bez elektriny, poškodené sú strechy budov, na ceste ležia popadané stromy. Hlavná cesta je uzavretá. Veterná smršť sa prehnala obcou približne o 22,30 hodine. "Trvala necelé tri minúty a zostala po nej úplne zdevastovaná obec," skonštatovala starostka Zita Cseri. Obyvateľom prišla na pomoc Špeciálna kynologická záchranná služba Slovakia z Nýroviec. "Volali sme aj zložky Integrovaného záchranného systému. Zatiaľ nikto neprišiel, vraj majú problémy na viacerých miestach. Pomáhame si zatiaľ, ako vieme a čakáme, kto kedy príde na pomoc," uviedla Cseri.
      Podľa očitých svedkov silný vietor úplne zdemoloval miestny park v obci. Stromy sú vylámené aj v blízkosti základnej školy. Viaceré rodinné domy majú poškodené strechy, rovnako ako miestny dom smútku. Stĺpy elektrického vedenia sú zlomené, elektrikári v časti obce museli vypnúť elektrinu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona