Veľké horúčavy vyvolali rýchlo sa šíriace požiare

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 08:48 • 2 min
Veľké horúčavy vyvolali rýchlo sa šíriace požiare

Veľké horúčavy vyvolali rýchlo sa šíriace požiare

slovakia

left justify in out

img

Rusko v stredu zasiahli veľké horúčavy, ktoré podnietili rýchlo sa šíriace prírodné požiare. V krajine to vyvoláva obavu z opakovania minuloročného rekordného sucha a dusivého dymu v obývaných zónach.
      Ministerstvo pre mimoriadne situácie v stredu uviedlo, že počet požiarov po celom Rusku sa za 24 hodín zvýšil o 35 percent a postihnutých je celkovo 10.800 hektárov.
      Minuloročné rekordné teploty vyvolali rašelinové a lesné požiare, ktoré spálili štvrtinu úrody a zahalili Moskvu do oblaku štipľavého dymu. Podľa úradov smog a horúčavy mali za následok stovky úmrtí.
      Požiare si v stredu vynútili evakuáciu 60 ľudí z ich domov v dedine v južnom regióne Volgograd.
      Štátna televízia ukázala hasičov bojujúcich v lesoch s plameňmi a helikoptéry zhadzujúce veľké množstvá vody.
      Najhoršie požiare sú v regiónoch Ďalekého východu Jakutsk, Komi a Chabarovsk, ako aj v severných regiónoch Archangeľsk a Karélia.
      Teploty v hlavnom meste dosiahli 35 stupňov Celzia, štátny meteorologický ústav však neočakáva opakovanie extrémnych teplôt z minulého roku, keďže už na konci týždňa by sa malo ochladiť.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies