Veľká konkurencia v súťaži o Zlatého leva na 68. ročníku MFF v Benátkach

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:15 • 2 min
Veľká konkurencia v súťaži o Zlatého leva na 68. ročníku MFF v Benátkach

Veľká konkurencia v súťaži o Zlatého leva na 68. ročníku MFF v Benátkach

slovakia

left justify in out

img

Dvadsaťdva filmov vrátane snímok renomovaných tvorcov Georgea Clooneyho (The Ides of March), Davida Cronenberga (A Dangerous Method), Williama Friedkina (Killer Joe) a Romana Polanského (Carnage), bude súťažiť o hlavnú trofej Zlatého leva na 68. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Benátkach.
       Medzi súťažnými filmami, o ktorých informoval dnes riaditeľ prehliadky Marco Müller, figurujú aj Faust ruského filmára Alexandra Sokurova, talianska snímka Quando la notte režisérky Cristiny Comenciniovej, americký film 4:44 Last Day On Earth, ktorú nakrútil režisér Abel Ferrara, ako aj snímky ďalších vyspelých európskych kinematografií, či filmy z Hongkongu alebo Japonska. Organizátori jednu z 22 súťažných produkcií predbežne taja ako prekvapenie pre návštevníkov.
      O Zlatého leva sa neuchádza žiadny film zo Slovenska alebo Českej republiky.
      O laureátoch rozhodne medzinárodná porota, ktorej bude predsedať režisér Darren Aronofsky z USA. Práve Spojené štáty sú v súťažnej sekcii zastúpené najpočetnejšie - piatimi filmami.
      Jeden z ocenených je však už známy. Čestného Zlatého leva udelia tentoraz talianskemu režisérovi Marcovi Bellocchiovi.
      Na tradičnom podujatí v Meste lagún, ktoré sa tentoraz uskutoční od 31. augusta do 10. septembra a  otvorí ho Clooneyho súťažná politická dráma The Ides of March, očakávajú aj v tomto roku celý rad hviezd šoubiznisu. Pricestovať by mali okrem iných speváčka Madona a herec Al Pacino, ktorý predstaví svoju druhú režijnú prácu Wilde Salome, určite však nebudú chýbať ani mnohí ďalší. Nebude však medzi nimi Roman Polanski, ktorý zrejme po skúsenostiach so zadržaním na základe amerického zatykača vo Švajčiarsku nechce riskovať.
      Posledným akordom festivalu bude projekcia komédie Damsels in Distress Whita Stillmana s Adrienom Brodym a Gretou Gerwigovou v hlavných úlohách.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies