Veľká demonštrácia na podporu Bašára Asada pred návštevou delegácie LAŠ

NETKY.SK • 27 Október 2011, 00:34 • 2 min
Veľká demonštrácia na podporu Bašára Asada pred návštevou delegácie LAŠ

Veľká demonštrácia na podporu Bašára Asada pred návštevou delegácie LAŠ

slovakia

left justify in out

img

Sýrska štátna televízia dnes vysiela živé vstupy z demonštrácie tisícok priaznivcov prezidenta Bašára Asada pred návštevou výboru ministrov zahraničných vecí Ligy arabských štátov (LAŠ) v Damasku.
Výbor vedený katarským premiérom šejkom Hamadom ibn Džásimom as-Sáním, ktorý je zároveň aj šéfom diplomacie, má dnes pricestovať do Sýrie na rokovanie o možnostiach sprostredkovania dialógu medzi opozíciou a režimom dlhoročného autoritárskeho prezidenta Asada.
Opoziční predstavitelia odmietajú akúkoľvek diskusiu v režimom, ktorý pokračuje vo vojenskom záťahu proti demonštrantom. Organizácia Spojených národov odhaduje, že zákrok vojakov verných Asadovi proti ľudovému povstaniu si už vyžiadal najmenej 3000 obetí.
Demonštranti na hlavnom námestí v Damasku oslavujú režim nesením Asadových podobizní a štátnych vlajok, 
Opozícia obviňuje sýrsku vládu, že podnecuje provládne demonštrácie hoci sa jej režim vo svete stáva stále izolovanejším.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies