LONDÝN – Mnoho ľudí bolo tento týždeň nepríjemne prekvapených, keďže priemyselne spracované mäso sa má dostať na zoznam rakovinotvorných látok. Podľa najnovších správ to však nevyhrali ani vegetariáni.
Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že priemyselne spracované mäso (párky, saláma, slanina, atď.) sa má dostať na zoznam karcinogénnych látok. Podľa správy potravinového laboratória Clear Foods však aj mnoho vegetariánskych párkov obsahuje problematickú zložku – mäso.
Podľa zistení až 10 percent vegetariánskych párkov obsahuje kuracie alebo aj bravčové mäso. To však ešte nie je tá najhoršia správa. Vedci tiež zistili, že znepokojivo veľké množstvo párkov obsahuje aj ľudskú DNA! Pravdepodobne ide o vlasy alebo nechty a nie kúsky ľudí, takže nemusíte mať obavy z kanibalizmu. Každopádne aj tieto ľudské "dobroty" môžu u väčšinu ľudí vyvolať pocit nevoľnosti.
Laboratórium Clear Food analyzovalo párky použitím molekulárnych testov, ktoré dokážu preukázať stopy kontaminácie, aké iné testy nezaznamenajú.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies