Vegetariánske párky obsahujú mäso a niektoré dokonca aj ľudskú DNA!

NETKY.SK • 29 Október 2015, 18:28 • 2 min
Vegetariánske párky obsahujú mäso a niektoré dokonca aj ľudskú DNA!

LONDÝN – Mnoho ľudí bolo tento týždeň nepríjemne prekvapených, keďže priemyselne spracované mäso sa má dostať na zoznam rakovinotvorných látok. Podľa najnovších správ to však nevyhrali ani vegetariáni.

slovakia

left justify in out

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že priemyselne spracované mäso (párky, saláma, slanina, atď.) sa má dostať na zoznam karcinogénnych látok. Podľa správy potravinového laboratória Clear Foods však aj mnoho vegetariánskych párkov obsahuje problematickú zložku – mäso.

Podľa zistení až 10 percent vegetariánskych párkov obsahuje kuracie alebo aj bravčové mäso. To však ešte nie je tá najhoršia správa. Vedci tiež zistili, že znepokojivo veľké množstvo párkov obsahuje aj ľudskú DNA! Pravdepodobne ide o vlasy alebo nechty a nie kúsky ľudí, takže nemusíte mať obavy z kanibalizmu. Každopádne aj tieto ľudské "dobroty" môžu u väčšinu ľudí vyvolať pocit nevoľnosti.

Laboratórium Clear Food analyzovalo párky použitím molekulárnych testov, ktoré dokážu preukázať stopy kontaminácie, aké iné testy nezaznamenajú.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies