Vegas porazil Sekerov Dallas a vyrovnal stav série

NETKY.SK • 9 September 2020, 09:04 • 2 min
Vegas porazil Sekerov Dallas a vyrovnal stav série

EDMONTON - Hokejisti Vegas Golden Knights si v druhom zápase finále konferencie poradili s Dallasom Stars a vyrovnali stav série na 1:1, o víťazstve Vegas rozhodol výkon v druhej tretine.

slovakia

left justify in out

Kľúčom k víťazstvu bolo nasadenie Švéda Lehnera

Lehner zlikvidoval všetkých 24 striel hráčov Dallasu, zaznamenal druhý shutout za sebou a štvrtý v tohtoročnej play off. V prvom zápase série s Dallasom, ktorý Vegas prehrali 0:1, kryl chrbát Marcovi-Andremu Fleurymu.

Obrovitý Švéd sa stal len štvrtým brankárom za uplynulých 15 rokov so štyrmi shutoutami v jednej play-off. V roku 2011 to dosiahli Tim Thomas z Bostonu Bruins a Roberto Luongo z Vancouveru Canucks, pred dvomi rokmi Fleury práve v drese Vegas. "Odohrali sme výborný zápas. Chlapci boli od začiatku pripravení, predčili sme ich v nasadení a v rýchlosti. Bola to paráda a dobrý výkon tímu mi uľahčil situáciu," povedal pre nhl.com Lehner.

 

 

Famózna druhá tretina v podaní Vegas

V prvej tretine ešte hráči Vegas nenašli cestu k prekonaniu Antona Chudobina, ale v druhej časti zvýšili tlak a dočkali sa odmeny. Skóre otvoril v 25. minúte Paul Šťastný a ukončil veľké trápenie útočníkov Vegas. Tí nedali gól proti súperovi s brankárom medzi žrďami 276 minút a 24 sekúnd od štvrtého zápasu druhého kola proti Vancouveru.

Dve a pol minúty po Šťastného góle využil presilovku William Karlsson a skvelú fázu "zlatých rytierov" uzavrel po nádhernej biliardovej akcii Tomáš Nosek. Medzitým ešte neuznali rozhodcovia zásah obrancu Shea Theodorea.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies