Vegáni v Británii majú veľký problém: Nové bankovky obsahujú živočíšny tuk

NETKY.SK • 29 November 2016, 18:37 • 2 min
Vegáni v Británii majú veľký problém: Nové bankovky obsahujú živočíšny tuk

LONDÝN – Bank of England odpovedala na otázku na Twitteri a potvrdila, že nová päť-librová bankovka obsahuje stopy živočíšnych tukov. Táto informácia sa stala pre vegánov a vegetariánov obrovským problémom, bankovku totiž kvôli svojmu životnému presvedčeniu nebudú môcť používať.

slovakia

left justify in out

"V základnom substráte polyméru päť-librovej bankovky je stopové množstvo loja," potvrdila banka.

 

Sociálne médiá zaplavilo množstvo nahnevaných reakcií a ľudia, ktorí odmietajú mäso a systém veľkochovov to označili za "hanebnosť" a "obrovské sklamanie". Viac ako 3 000 ľudí už podpísalo petíciu, aby bol loj v bankovky odstránený.

 

"To je neprijateľné pre milióny vegánov a vegetariánov v celej Veľkej Británii,“ povedal Doug Maw, ktorý petíciu odštartoval. "Žiadame, aby sa na výrobu peňazí prestali používať živočíšne látky.“

 

Nové päť-librové bankovky majú špeciálny plastový povrch, aby ich chránil pred zničením, sú totiž najčastejšie používanými peniazmi vo VB. Ukázalo sa, že nová bankovka je dvojnásobne odolnejšia, nedá sa tak ľahko roztrhnúť a vydrží aj pranie.

 

V lete budúceho roka by sa mala dostať do obehu plastová desať-librovka a do roku 2020 aj dvadsať-librovka.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies