Vegáni, ktorí ničili francúzske mäsiarstva, idú za mreže

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 07:59 • 2 min
Vegáni, ktorí ničili francúzske mäsiarstva, idú za mreže

LILLE - Militantní francúzski vegáni a vegetariáni, ktorí pustošili prevádzky ponúkajúce mäso, boli odsúdení na väzenské tresty.

slovakia

left justify in out

Francúzsko sa v ostatných mesiacoch potýkalo s kurióznym problémom. Skupina extrémistov presadzujúcich vegánsku alebo vegetariánsku diétu začala napádať jednotlivé mäsiarstva alebo reštaurácie ponúkajúce mäso. Ničili mnohé prevádzky aj bitúnky, čím chceli upozorniť na to, že konzumácia mäsa je krutá a zbytočná. Francúzi sa však vyjadrili, že mäso je mimoriadne dôležitou súčasťou ich tradičnej gastronómie.

 

img

 

Na základe tohto protiprávneho jednania zo strany militantov, ktorí spôsobili jednotlivým majiteľom vysoké majetkové ujmy, sa súd vo francúzskom meste Lille rozhodol, že 23-ročného muža pošle do väzenia na 10 mesiacov a 26-ročnú ženu na pol roka. Títo dvaja mladí ľudia tvoriaci pár totiž od decembra 2018 do februára 2019 spáchali 15 takýchto útokov, kedy nielen rozbíjali výklady a pustošili obchody, pokúsili sa ich pomocou plechoviek s benzínom aj podpáliť.

 

 

Dve ďalšie osoby boli obvinené z napomáhania týmto trestným činom a dostali podmienečné tresty.

 

V porovnaní s Nemeckom, Holandskom či niektorými ďalšími krajinami na severe Európy, je vo Francúzsku vegetariánstvo pomerne ojedinelé. Medzi obľúbené pokrmy tu patrí napríklad dusené hovädzie, bravčové kotlety, či kohút na víne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies