Švédsku trofej preskúma zväz, rytec tam vraj nechal meno ri

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:30 • 2 min
Švédsku trofej preskúma zväz, rytec tam vraj nechal meno ri

Švédsku trofej preskúma zväz, rytec tam vraj nechal meno ri

slovakia

left justify in out

Len dva dni po zisku majstrovskej trofeje ju futbalisti švédskeho klubu z Malmö museli odovzdať späť národnému zväzu, ktorý ide preveriť, čo je pravdy na tom, že rytec zodpovedný za vygravírovanie mena majstra "prepašoval" na trofej aj názov svojho obľúbeného klubu.
      Kovorytec Ingemar Eklund zo Štokholmu podozrivý z tajného nápisu pritom nedávno zomrel. "Stále tu kolujú dohady, no asi len mýty, že rytec nechal na pohári slová 'navždy Bajen'. Myslíme si, že ide len o špekuláciu, ale rozhodli sme sa to preveriť. Ak by Eklund ešte žil, jednoducho by sme sa ho to spýtali, takto ju budeme musieť preskúmať  špeciálnou kamerou," vysvetlil generálny sekretár zväzu Mikael Santoft.
      Bajen je prezývka klubu Hammarby IF, ktorého veľkým fanúšikom Eklund bol. Navyše sa stal aj prvým klubom, ktorý v roku 2001 získal novú trofej, zhodou okolností pri vybojovaní premiérového a zatiaľ stále jediného titulu. Podľa denníka Dagens Nyheter kovorytec prezradil svojmu kolegovi, že spomínaný nápis vsadil dovnútra trofeje, ktorá nesie aj meno Lennarta Johanssona. Bývalý prezident Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorý patrí medzi legendy úhlavného mestského rivala Hammarby - AIK Štokholm, sa preto nechal počuť: "Nie je to až také poburujúce, no určite to nie je ani milé."

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona