Švédi sa v Košiciach cítia ako doma, na titul favorizujú Slovákov

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 11:46 • 2 min
Švédi sa v Košiciach cítia ako doma, na titul favorizujú Slovákov

Švédi sa v Košiciach cítia ako doma, na titul favorizujú Slovákov

slovakia

left justify in out

img

Pre švédsku hokejovú reprezentáciu Košice vytvorili domovské prostredie, ktoré budú chcieť využiť na úspešný výsledok. Tre Kronor majú na MS najvyššie ambície a preto azda nikto nepochybuje, že sa po dvoch fázach presunú do Bratislavy. V bojoch o medaily túžia po tej najcennejšej, no podľa trénera Pära Martsa bude favoritom na celkové prvenstvo domáci výber Slovenska.
      Severania odohrali proti slovenskému tímu v polovici apríla v košickej Steel aréne dva prípravné zápasy (5:2, 1:5), no do metropoly východu pricestovali so zmeneným kádrom. "Od času, čo sme boli v Košiciach, nastalo v kádri veľa zmien. Nie som si presne istý, ale máme asi približne pätnásť nových hráčov a očakávame ešte príchod niektorých hráčov z NHL. Lundqvist na šampionát nepríde, pretože ho jeho klub neuvoľnil," uviedol pre TASR Marts.
      Kormidelník švédskeho výberu favorizuje domáci tím, no jednoznačne hovorí o ťažkých a zaujímavých súbojoch v boji o zlato. "Favoritom je Slovensko, pretože je to domáci výber. Majú veľmi dobré mužstvo, ale je tu sedem až osem tímov, ktoré môžu zvíťaziť na MS. Chceme zlato, no základom je hrať dobre, pretože ak takto hráte, tak vyhrávate zápasy a o tom to celé je," prezradil Marts, ktorého očarila aréna i samotné mesto: "Aréna je veľmi pekná, mesto taktiež. Na Slovensku som bol už predtým a páči sa mi tu. Košice sú typom starého mesta, človek sa tu cíti ako doma a to je pre nás dobré."
      Myšlienky na celkový triumf prezentoval aj hráč St. Louis Blues, držiteľ bronzovej medaily z MS 2009 Patrik Berglund. "Keď si dobre pamätám, bol som na Slovensku raz, no bolo to už štyri až päť rokov dozadu. Pôjdeme od zápasu k zápasu, samozrejme chceme ísť čo najďalej, pretože domov chceme priniesť zlato, ktoré je naším cieľom," skonštatoval Berglund.
      Spoluhráč Jaroslava Haláka sa vyjadril aj na adresu slovenskej brankárskej jednotky: "Spokojnosť v tíme bola s Jarom absolútna, je to perfektný človek, výborný brankár a k tomu i líder v šatni. Sme radi, že ho máme. Zatiaľ som s ním nerozprával, no ak postúpime do štvrťfinále budeme hrať v Bratislave a ak bude čas, tak sa s Jarom skontaktujem a môžeme zájsť na večeru," uzavrel pre TASR Berglund.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies