Vedenie útvaru, ktorý zadržal Nagyovú a ďalších, čelí trestnému oznámeniu

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 21:34 • 2 min
Vedenie útvaru, ktorý zadržal Nagyovú a ďalších, čelí trestnému oznámeniu

PRAHA - Riaditeľ českého Úradu pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta a jeho podriadení čelia trestnému oznámeniu, ktoré sa týka aféry okolo zatknutia a obvinenia niekdajšej šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečasa Jany Nagyovej a ďalších osobností politickej scény.

slovakia

left justify in out

Kauzou sa zaoberá Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS), informoval dnes internetový portál Tyden.cz. Podnet, ktorého autor nie je známy, sa týka tak zákroku z polovice júna, ako aj relevantnosti odpočúvaní, na základe ktorých polícia dlhodobo monitorovala popredných predstaviteľov českej politickej scény, vrátane premiéra a ministrov jeho vlády.

Hovorkyňa GIBS Radka Sandorová záležitosť odmietla komentovať: "Nemôžem vám tieto informácie ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Oficiálne sa k tomu nebudeme nijako vyjadrovať," citoval server jej slová.

Zhovorčivejší nebol ani hovorca ÚOOZ Pavel Hanták. "Túto informáciu sme už skôr zaznamenali z verejných zdrojov. Či sa zakladá na pravde, alebo nie, sa však musíte pýtať na GIBS, my sa nemáme k čomu vyjadrovať," vyhlásil.

V prípade je doteraz obvinených osem ľudí, väzobne stíhaných je sedem z nich. Tento počet však nemusí byť konečný, keďže vedenie Poslaneckej snemovne už dostalo žiadosť o vydanie poslanca Petra Nečasa na trestné stíhanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies