Vedenie Trnavy Karhana podržalo, Hoftych: Zaslúži si našu dôveru

NETKY.SK • 8 November 2016, 15:18 • 2 min
Vedenie Trnavy Karhana podržalo, Hoftych: Zaslúži si našu dôveru

TRNAVA - Vedenie slovenského futbalového klubu Spartak Trnava v utorok potvrdilo na poste hlavného trénera Miroslava Karhana, aj jeho celý realizačný tím. Bývalý slovenský reprezentant po nedeľňajšej vysokej ligovej prehre 0:7 na ihrisku MŠK Žilina ponúkol svoju abdikáciu. Po utorňajšom rokovaní o situácii na predstavenstve klubu je však dané, že Karhan povedie "andelov" aj vo zvyšku jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Karhan vedie mužstvo, v ktorom ako hráč vstúpil do veľkého futbalu, od apríla tohto roka. Na poste hlavného kouča Spartaka vystriedal Ivana Hucka a dokončil predošlý ročník najvyššej slovenskej súťaže. "Bílí andeli" pod jeho vedením získali v pätnástich kolách tejto sezóny 20 bodov za 5 výhier, 5 remíz a 5 prehier a pred reprezentačnou prestávkou im patrí 8. priečka v tabuľke.

 

"Vychádzali sme na jednej strane z drvivej porážky (so Žilinou-pozn.), ale aj z predchádzajúceho zápasu s Ružomberkom, ktorý sa nám nepodaril. Ale na druhej strane sú tam aj objektívne príčiny, ako napríklad veľa zranených dôležitých hráčov pre ofenzívu, kvôli tomu musel kouč zaradiť napríklad aj hráčov z B-tímu či mládežníckych reprezentácií. Pre trénera to nie je jednoduchá pozícia. Prišli sme k tomu, že Miro si určite zaslúži našu dôveru pre jesennú časť. Celý realizačný tím tak na jeseň pokračuje. Očakávame, že Miro si pohovorí s tímom a dali sme si na zvyšok jesene nejaké pravidlá. Očakávame, že sa zlepší herný prejav a prinesie nám to aj body. Potom si sadneme znovu, vyhodnotíme si jeseň a rozhodneme ako ďalej," povedal médiám po utorňajšom predstavenstve generálny manažér Trnavy Pavel Hoftych.

 

Prehra so Žilinou bola pre Trnavu prvá na ihriskách súperov v tejto sezóne, jej výška a najmä výkon poznačený hrubými individuálnymi chybami hráčov však prinútili Karhana k ráznemu rozhodnutiu vzdať sa trénerského kormidla. Svoje stanovisko oznámil majiteľom klubu. V pondelok viedol regeneračný tréning a očakával sa utorňajší verdikt. Ten 40-ročný lodivod akceptoval, stále ho ale máta žilinský debakel. "Na jednej strane som rád, že ma vedenie podržalo. Na druhej strane som nespokojný s tým, čo sa udialo v nedeľu, to poviem na rovinu. Bola to potupná prehra a ťažko sa to rozdýchava. Tento klub si nezaslúži také výsledky a také zápasy, aký sa udial v nedeľu. Výmenu trénera som videl ako jednu z možností, ako mužstvo nabudiť niečím novým, neviem, niečím lepším," uviedol Karhan.

 

Trnavčania sa o dva týždne predstavia v Prešove proti nováčikovi najvyššej súťaže Tatranu. Do tímu sa po mesiaci strávenom v juniorke vracia Matúš Čonka. Na trénerovi Karhanovi zostáva, či urobí presuny opačným smerom. "Dôležité bude, aby chalani na tú prehru zabudli, aj keď to bude ťažké. Nemôžete sa tým ale dlho zaoberať, lebo prichádzajú ďalšie zápasy, hoci teraz je prestávka," dodal bývalý hráč Betisu Sevilla, Besiktasu Istanbul, VfL Wolfsburg aj FSV Mainz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona