Vedenie SPÖ rozhodlo zatiaľ neblokovať obchodnú dohodu CETA s Kanadou

NETKY.SK • 14 Október 2016, 18:55 • 2 min
Vedenie SPÖ rozhodlo zatiaľ neblokovať obchodnú dohodu CETA s Kanadou

VIEDEŇ - Predsedníctvo rakúskych sociálnych demokratov (SPÖ) sa na dnešnom rokovaní rozhodlo, že zatiaľ nebude blokovať podpis dohody o vytvorení zóny voľného obchodu medzi EÚ a Kanadou, známou pod skratkou CETA. Rozhodnutie grémia vyvolalo rozhorčenie odporcov dohody a radosť jej stúpencov. Informovala o tom APA.

slovakia

left justify in out

"Spolkový kancelár Christian Kern a predsedníctvo SPÖ súhlasom s CETA prijali dnes napokon správne rozhodnutie: Ide o túto krajinu, export a predovšetkým o pracovné miesta." Tak hodnotilo výsledok dnešného rokovania vládnych sociálnych demokratov vedenie Združenie priemyselníkov (IV). Jeho prezident Georg Kapsch v stanovisku ocenil postoj spolkového kancelára Kerna a celého predsedníctva, to, že sa napokon postavili proti populizmu a za šancu pre CETA.

 

Vedenie rakúskych liberálov (FPÖ) pokladá rozhodnutie vedenia sociálnych demokratov za "pokorenie sa EÚ". Ďalej uviedlo, že sa tým Kern definitívne vyfarbil a jeho súdruhovia tým potvrdili, že sú im záujmy domácich roľníkov, robotníkov, spotrebiteľov a podnikateľov ľahostajné".

 

Zelení napriek dnešnému rozhodnutiu vedenia sociálnych demokratov vyzvali spolkovú vládu, sú v nej aj ľudovci, aby CETA na budúci týždeň v hlasovaní zamietli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies