Vedenie RTVS si žije na vysokej nohe, z týchto platov sa vám zatočí hlava

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 17:52 • 2 min
Vedenie RTVS si žije na vysokej nohe, z týchto platov sa vám zatočí hlava

BRATISLAVA – Na oči verejnosti sa krátko pred vypočutím kandidátov na nového šéfa RTVS dostali informácie o platoch na riadiacich pozíciách za šéfovania Václava Miku. Tie rozhodne nie sú skromné.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo si jedni  žijú za kráľovské platy od 3 do 8 tisíc eur mesačne, ostatní pracovníci nemajú ani priemernú mzdu. Zamestnancov RTVS to pochopiteľne rozhnevalo.

 

img

 

 

„Podľa našich odhadov je v RTVS maximálny možný plat, ktorý umožňuje zákon, okolo 3 400 eur mesačne aj s odmenami. Niektorí manažéri, ktorí sú priamo v dokumente menovaní, pritom poberali takmer trojnásobok. Jeden z riaditeľov dostával až 8 154 eur mesačne. Pre porovnanie - radoví zamestnanci sa po valorizácii v roku 2015 dostali tesne nad hranicu 800 eur v hrubom," informoval včera o priepastnom odmeňovaní pracovníkov web Topky.sk.

 

„V spojitosti so súbojom o kreslo generálneho riaditeľa RTVS sa množia mediálne útoky, ktoré vyvrcholili únikom osobných a mzdových údajov z internej personálnej agendy RTVS. Tieto majú byť využité na diskreditáciu generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku v opätovnej kandidatúre na generálneho riaditeľa," píše v stanovisku vedenie RTVS, čím výšku platov potvrdilo.

 

Mika k situácii vydal stanovisko, v ktorom tvrdí, že všetky mzdy a odmeny vrcholového manažmentu v uplynulom období, sú v súlade so zákonom a mzdovým poriadkom RTVS. Odmeny riaditeľov sekcií sú podľa neho súčasťou pracovných zmlúv vo väzbe na priznané odmeny generálnemu riaditeľovi.

 

 „Systém odmeňovania vrcholového manažmentu zobrala na vedomie aj Dozorná komisia Rady RTVS. Riaditeľom sekcií je priznaná odmena, ktorá je závislá od odmeny GR RTVS priznanej Radou RTVS na základe dosiahnutých výsledkov za dané obdobie. Ako verejnoprávne médium sme transparentní a otvorení," uviedol Mika.

 

„V žiadnom prípade a v žiadnom období neprekročila priemerná mesačná mzda ktoréhokoľvek riadiaceho pracovníka RTVS sumu 8200 Eur, v hrubom," dodáva.

 

RTVS informovala, že prípad nechá preveriť nezávislou štátnou inštitúciou a zvažuje možné právne kroky vrátane trestno-právnej roviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies