Vedenie profiligy prešetruje Fína Lehterä kvôli kokaínovej kauze

NETKY.SK • 27 September 2018, 19:21 • 2 min
Vedenie profiligy prešetruje Fína Lehterä kvôli kokaínovej kauze

NEW YORK - Fínsky hokejista Jori Lehterä z Philadelphie Flyers je predmetom vyšetrovania vedenia NHL po informácii, že fínska polícia ho podozrieva z možného zapletenia sa do distribúcie kokaínu.

slovakia

left justify in out

 

Lehterä všetky obvinenia poprel a jeho právnik Ari Nieminen prehlásil, že voči hráčovi nebolo vznesené žiadne obvinenie. Od polície očakáva vyhlásenie, kde uvedie na pravú mieru nedorozumenia, spomínané v reportáži fínskej televízie MTV. Hráč to riešil aj s generálnym manažérom Flyers Ronom Hextallom.

Podľa webu fínskej televízie MTV zhabala polícia viac ako dva kilogramy kokaínu. Ten sa mal od januára 2017 distribuovať v meste Tampere a iných priľahlých oblastiach. Droga sa mala predávať napríklad v pohostinských zariadeniach. V súčasnosti polícia eviduje 23 podozrivých, medzi ktorými je aj Lehterä. Vo väzbe je momentálne sedem ľudí, ale podľa vyhlásenia polície ich počet môže narásť. Okrem samotného kokaínu zabavili aj zlato a šperky v hodnote okolo 650.000 eur.

Tridsaťročný Lehterä hrá v NHL od sezóny 2014/2015. Pred prestupom do Philadelphie hrával za St. Louis Blues. Predtým pôsobil v KHL v Lokomotive Jaroslavľ a Sibire Novosibirsk. V drese Fínska hral na ZOH v Soči 2014, kde v zápase o bronz s USA (5:0) prihral na dva góly.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona