Vedenie pražského ANO vyslovilo nedôveru pražskej primátorke Krnáčovej

NETKY.SK • 25 August 2015, 07:57 • 2 min
Vedenie pražského ANO vyslovilo nedôveru pražskej primátorke Krnáčovej

PRAHA - Vedenie pražskej organizácie hnutia ANO vyslovilo nedôveru primátorke českého hlavného mesta Adriane Krnáčovej, čo pre ňu môže znamenať i hrozbu odvolania z čela metropoly. Pražské ANO pritom o primátorke hlasovalo len krátko po tom, ako zastupiteľský klub pražskej trojkoalície podržal vo funkcii námestníka primátorky Matěja Stropnického, s ktorým je Krnáčová v spore.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v noci nadnes webový server Novinky.cz. Proti Krnáčovej bolo 15 členov predsedníctva pražského ANO, dvaja sa zdržali hlasovania. Primátorka Prahy už údajne nemá dôveru ani zastupiteľského klubu ANO. Spor v koalícii rozpútalo to, že Krnáčová pred dvoma týždňami predložila vlastný návrh pražských stavebných predpisov (PSP) a zároveň nechala odobrať Stropnickému kompetencie týkajúce sa ich prípravy.

 

ANO a ČSSD minulý týždeň vo štvrtok po rokovaní koalície požiadali, aby Stropnický vo vedení mesta skončil. Zelení potom v pondelok prišli s návrhom, aby PSP boli znovu vrátené do gescie Stropnického. Výzva na jeho odvolanie je podľa Zelených snahou odviesť pozornosť od skutočných problémov koalície.

 

Kvôli sporom na magistráte sa v pondelok zišlo aj vedenie pražskej KDU-ČSL. To sa uznieslo, že neopustí trojkoalíciu a že magistrátna koalícia s ANO a ČSSD je najlepším možným variantom vzhľadom na rozdelenie kresiel v zastupiteľstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies