Vedenie ODS prevzal po Nečasovi Martin Kuba

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 15:50 • 2 min
Vedenie ODS prevzal po Nečasovi Martin Kuba

PRAHA - Vedenia českej vládnej ODS sa dnes už ujal Martin Kuba a prevzal tak post po premiérovi Petrovi Nečasovi, ktorý odstúpil z čela strany a o 18.00 h podá aj demisiu do rúk prezidenta Miloša Zemana.

slovakia

left justify in out

Meno kandidáta na premiéra strana nepovedala. "V ODS sú ľudia, ktorí sú pripravení zodpovednosť prijať. Nehovorili sme o šiestich alebo ôsmich menách," vyhlásil Kuba. O novej vláde bude s koaličnými partnermi rokovať celé grémium. Uviedol to v správe portál iDNES.cz.

Podľa podpredsedu ODS a ministra spravodlivosti Pavla Blažka je vždy viac tých, ktorí "chcú", a menej tých, ktorí sú "chcení". Dodal, že je úlohou grémia nájsť niekoho, kto nielen chce, ale je takisto chcený. Nového premiéra však musí odsúhlasiť predovšetkým prezident Zeman. Kuba s ním chce rokovať už v utorok.

Nečasov osud v úrade predsedu vlády spečatila kauza šéfky jeho kabinetu Jany Nagyovej, ktorú vo štvrtok zadržali v súvislosti s obvineniami zo zneužitia vojenskej rozviedky a v kauze údajného podplácania bývalých poslancov ODS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies