Vedenie Lufthansy je zdesené, štrajk palubného personálu bude pokračovať

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:40 • 2 min
Vedenie Lufthansy je zdesené, štrajk palubného personálu bude pokračovať

FRANKFURT - Palubný personál leteckej spoločnosti Lufthansa bol vyzvaný na ďalšie kolo štrajkov vo štvrtok a v piatok, oznámil v pondelok Nicoley Baublies, šéf odborovej organizácie UFO. Ak Lufthansa nezareaguje na požiadavky odborovej organizácie o rozsiahlejšie rokovania o platoch a podmienkach, tak štrajk bude pokračovať budúci pondelok. Dodal, že zatiaľ sa nerozhodlo o tom, ktorých letov sa štrajky dotknú.

slovakia

left justify in out

Nemecký letecký prepravca zobral oznámenie o ďalšom štrajku "so zdesením". Spoločnosť sa údajne pokúšala zmierniť konflikt tým, že pozvala všetky odborové organizácie zapojené do rôznych štrajkov na stretnutie 2. decembra. Začiatkom novembra odborová organizácia UFO zvolala týždňový štrajk, ktorý sa dotkol viac ako pol milióna zákazníkov a prinútil Lufthansu zrušiť približne 4 700 letov, čo ju stálo desiatky miliónov eur.


Spor medzi leteckou spoločnosťou a odborovou organizáciou vznikol, keď Lufthansa začala podnikať v oblasti nízkonákladových letov prostredníctvom značky Eurowings. Aby spoločnosť dokázala reagovať na rastúcu konkurenciu, chce znížiť náklady prijatím nového dôchodkového programu. UFO chce štrajkom docieliť zachovanie výhod, ktoré posádkam lietadiel Lufthansy umožňujú odísť do dôchodku vo veku 55 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies