Vedenie Komárna poprelo, že v meste vzniká ubytovňa pre migrantov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 13:08 • 2 min
Vedenie Komárna poprelo, že v meste vzniká ubytovňa pre migrantov

KOMÁRNO – Mestom Komárno sa od konca mája tohto roka šírila informácia, podľa ktorej vznikne v budove bývalej poľnohospodárskej školy v mestskej časti Hadovce ubytovňa pre migrantov. Vedenie mesta tvrdí, že obavy obyvateľov sú neopodstatnené.

slovakia

left justify in out

Za účelom objasnenia a spresnenia podnikateľského zámeru s nehnuteľnosťou sa stretli primátor László Stubendek, viceprimátor a prednosta mestského úradu s konateľom spoločnosti Sawius, s.r.o., Attilom Boncsekom. Spoločnosť kúpila nehnuteľnosť prostredníctvom verejnej dražby od Nitrianskeho samosprávneho kraja. Zápis do katastra ešte nie je ukončený. „Konateľ spoločnosti vyhlásil, že predmetnú nehnuteľnosť rozhodne nebudú využívať ani migranti, ani neprispôsobiví občania. O konkrétnych plánoch, o ktorých sa vedú rokovania a ktoré predložil aj vedeniu mesta, bude informovať až po uzavretí formalít v súvislosti s kúpou tejto nehnuteľnosti,“ vyhlásili po stretnutí zástupcovia mesta.

 

Vedenie mesta vydalo k situácii vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že urobí všetky kroky pre zamedzenie vytvorenia akéhokoľvek miesta pre prípadné prijatie migrantov. „Priebežne monitorujeme dianie v súvislosti s danou nehnuteľnosťou, v súčinnosti s pôvodným majiteľom, Nitrianskym samosprávnym krajom.“ Mesto zároveň vyjadrilo podporu konateľovi spoločnosti pre také podnikateľské činnosti, ktoré budú v prospech mesta, ktoré prispejú k obnoveniu opustených nehnuteľností a budú mať súčasne pozitívny vplyv na rozvoj mestskej časti Hadovce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies