Vedenie KHL sleduje prípad Lukojanova, ale zasahovať do toho nemôže

NETKY.SK • 20 August 2013, 13:39 • 2 min
Vedenie KHL sleduje prípad Lukojanova, ale zasahovať do toho nemôže

MOSKVA - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zaregistrovalo udalosti okolo hráča AK Bars Kazaň Artema Lukojanova, ktorého zadržala v Aľmetevsku polícia za chuligánstvo.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ sa incidentom s Lukojanovom venujú organy činné v trestnom konaní, my nemáme právo do toho zasahovať," vyjadril sa pre Sovetskij sport viceprezident KHL Vladimir Šalajev. "Sme však v obraze, celú záležitosť pozorne sledujeme a čakáme na verdikt," dodal.

Incident s Lukojanovom nie je vraj prvým, ani druhým, v ktorom figurujú hráči KHL. Na konštatovanie, že to škodí prestíži súťaže, Šalajev zareagoval: "S tým nesúhlasím. Škodí to predovšetkým prestíži samého človeka a jeho zamestnávateľa. KHL nemôže zodpovedať za každého hráča, ktorý čosi a kdesi napáchal. My nie sme ústav nápravnej pracovnej výchovy." 

Kým v NHL vraj hráča, ktorého zadržia v opitom stave, pošlú na liečenie, tak podľa Šalajeva sa KHL týmto nemôže zaoberať. "V KHL má každý hráč svoju zdravotnú kartu. Ani u jedného však nie je tendencia na alkoholizmus," zdôraznil Šalajev. Na pripomienku, že v sezóne 2011/2012 prichytili Danisa Zaripova, ako v opitom stave šoféroval, a že nedávno v rovnakom stave "vyvádzal" aj Nikolaj Žerdev, Šalajev znova zopakoval: "Potenciálni alkoholici v lige nie sú. A to, čo sa v človeku odohráva mimo jeho hlavy - to je jeho problém."

To, že v takýchto prípadoch sa často vyskytujú hráči Kazane, považuje Šalajev za náhodu. "AK Bars je klub s dobrou organizačnou štruktúrou, infraštruktúrou, klub-majster. Preto je skoro mu dávať takéto nálepky."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies