Vedenie Fínskej hokejovej asociácie vyriešilo problém reprezentačného trénera

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 11:37 • 2 min
Vedenie Fínskej hokejovej asociácie vyriešilo problém reprezentačného trénera

HELSINKI - Vedenie Fínskej hokejovej asociácie už našlo nástupcu doterajšieho reprezentačného trénera Jukku Jalonena, ktorý sa bude od novej sezóny už naplno venovať práci v klube Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad. Jalonen končí pri tíme Suomi po šiestich rokoch, nahradí ho na jeden rok Erkka Westerlund a potom v ďalších dvoch sezónach mužstvo povedie Kari Jalonen. Informuje o tom web Medzinárodnej hokejovej federácie.

slovakia

left justify in out

„Som rád, že sme všetko rýchlo vyriešili. Teraz sa môže každý sústrediť na prácu pred nasledujúcou olympijskou sezónou,“ uviedol prezident Fínskej hokejovej asociácie Kalervo Kummola. Päťdesiatšesťročný Westerlund povedie fínsku reprezentáciu druhýkrát. V rokoch 2001 až 2007 pracoval pre národný zväz, najskôr bol dva roky hlavným koučom tímu do 20 rokov, potom rok asistentom a tri roky šéfom lavičky v A-reprezentácii. Fínov priviedol k striebru na zimných olympijských hrách 2006 v Turíne i na majstrovstvách sveta 2007 v Moskve a k bronzu na šampionáte 2006 v Rige. 
Od júna 2014 povedie národný výber Fínska KariJalonen, ktorý podpísal dvojročný kontrakt do majstrovstiev sveta 2016. V ostatných dvoch rokoch bol hlavným koučom tímu KHL Torpedo Nižnij Novgorod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies