Vedenie FILA chce zápasenie vrátiť na OH

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 16:07 • 2 min
Vedenie FILA chce zápasenie vrátiť na OH

MOSKVA - Predstavitelia Medzinárodnej zápasníckej federácie (FILA) pripravili na sobotňajší kongres v Moskve niekoľko zmien s cieľom zatraktívniť tento športu a vrátiť ho do programu olympijských hier.

slovakia

left justify in out

Kongres veľkou väčšinou potvrdil vo funkcii nového prezidenta FILA Srba Nenada Laloviča, ktorý nahradil Raphaela Martinettiho. Ten odstúpil po návrhu vyradiť zápasenie z programu OH. Lalovič dostal 125 hlasov, proti bolo iba sedem delegátov. "Na tomto kongrese sme urobili potrebné zmeny a rozhodnutia," vyhlásil Lalovič, podľa ktorého by sa mohli nové pravidlá v zápasení začať uplatňovať už na na septembrových MS.

FILA mení svoje normy tak, že jedno miesto viceprezidenta pripadne ženskej zástupkyni a zároveň plánuje zvýšiť počet hmotnostných kategórii pre ženy. Podľa nových pravidiel príde k zmenám aj v periódach, pričom tri dvojminútové nahradia dve trojminútové. Okrem toho dôjde k úpravám penalizácie zápasníkov za pasivitu, informovala agentúra AP.

Výkonný výbor Medzinárodného olympijského výboru vo februári oznámil, že zápasenie sa neobjaví v programe OH 2020. Návrh na vyradenie zápasenia z OH predloží MOV na schválenie na septembrovom zasadnutí v Buenos Aires.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies