Vedenie Fedu je nejednotné v otázke peňažnej politiky

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:29 • 2 min
Vedenie Fedu je nejednotné v otázke peňažnej politiky

WASHINGTON - Vedenie Federálneho rezervného systému je vzhľadom na globálne ekonomické riziká a neisté prognózy inflácie nejednotné v otázke peňažnej politiky. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zo záznamu zasadnutia Výboru pre voľný trh, ktoré v stredu 6. apríla zverejnil Fed, vyplýva, že desaťčlenné grémium na svojom poslednom zasadnutí v marci zamietlo zvýšenie úrokových sadzieb. V prospech zvýšenia však hlasoval jeden člen grémia a počas diskusií minimálne jeden ďalší podporoval mierne zvýšenie úrokov.

 

Niekoľko členov najvyššieho vedenia naproti tomu podporilo vyčkávací postoj, najmä vzhľadom na spomalenie rastu globálnej ekonomiky. Druhá skupina argumentovala, že mierne zvýšenie má zmysel, keďže v budúcnosti budú potrebné výraznejšie zmeny, čo by mohlo vyvolať neželané ekonomické výkyvy.

 

Zo záznamu nevyplýva žiadna jednoznačná línia peňažnej politiky Fedu, Výbor pre voľný trh si však ponechal otvorenú možnosť zvýšenia úrokov na aprílovom zasadnutí. Väčšina ekonómov predpokladá zmenu úrokových sadzieb najskôr v júni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies