Vedenie Dortmundu odsúdilo násilné správanie svojich fanúšikov

NETKY.SK • 5 Február 2017, 14:07 • 2 min
Vedenie Dortmundu odsúdilo násilné správanie svojich fanúšikov

BERLÍN - Vedenie nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund v nedeľu ostro odsúdilo správanie svojich fanúšikov pred domácim stretnutím 19. bundesligového kola s Lipskom (1:0).

slovakia

left justify in out

Priaznivci Dortmundu napadli hosťujúcich fanúšikov prichádzajúcich do mesta.

 

Podľa polície išlo o extrémnu agresiu a útočníci sa zamerali aj na deti, ženy a rodiny. Hádzali kamene a plechovky, poranenia utrpeli štyri príslušníci bezpečnostných zložiek. Rôzne obvinenia padli v 28 prípadoch. "Nesmierne nás mrzí vzniknutá situácia, tvrdo sa vyhradzujeme proti násiliu," citovala agentúra DPA stanovisko Borussie.

 

Nováčik najvyššej súťaže z Lipska sa s nepriazňou stretáva po celom Nemecku, najmä pre jeho financie plynúce od rakúskeho výrobcu energetických nápojov. Podporovatelia Dortmundu v meste rozvešali plagáty a na veľkej južnej tribúne roztiahli nápis "Za všetkých futbalových ľudí - proti tým, ktorí ho ničia".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies