Vedeli ste, že prístup k online výučbe nemá počas pandémie takmer 100-tisíc detí?

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 11:02 • 2 min
Vedeli ste, že prístup k online výučbe nemá počas pandémie takmer 100-tisíc detí?

SLOVENSKO - Počas pandémie stratili prístup k online vyučovaniu desaťtisíce detí.

slovakia

left justify in out

Strana Spolu žiada vládu, aby doplnila svoje nové programové vyhlásenie v oblasti školstva o pomoc deťom, ktoré nemajú prístup k online vyučovaniu. Predseda strany Juraj Hipš upozornil, že Slovensko patrí medzi krajiny, kde sú školy zatvorené najdlhšie na svete. Zdôraznil, že na Slovensku žije veľká skupina detí, ktoré nemali prístup k online výučbe počas celej doby pandémie. „Vláda podcenila problém do takej miery, že ani nezbierala dáta o offline deťoch. Dnes nikto nevie, koľko takých detí v skutočnosti je. Odhady odborníkov hovoria o viac ako 100-tisíc deťoch,“ doplnil.

 

img


Dodal, že sa domnieva, že za posledný rok vznikli obrovské rozdiely medzi deťmi a najviac sa prehĺbili v sociálne znevýhodnených regiónoch. Deti podľa neho tak nebudú mať po návrate do školských lavíc rovnakú štartovaciu čiaru. „Pre vládu musí byť prioritou, aby rozdiely čo najviac vyrovnala. Ak to neurobí, vytvára pre tieto deti obrovský problém do budúcnosti,“ upozornil Hipš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona