FOTO Vedeli ste o tomto tajomnom ostrove v Chorvátsku? Keď zbadáte, čo ukrýva, budete tam chcieť ísť!

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 15:00 • 2 min
FOTO Vedeli ste o tomto tajomnom ostrove v Chorvátsku? Keď zbadáte, čo ukrýva, budete tam chcieť ísť!

Táto nie veľmi známa turistická atrakcia vám vyrazí dych!

slovakia

left justify in out

Chorvátsko často nazývame Slovenským morom. Je tomu tak preto, lebo množstvo našincov tam každoročne trávi svoje dovolenky. A vracajú sa pravidelne. Mohlo by sa zdať, že už tým pádom mali možnosť spoznať množstvo prírodných a kultúrnych krás tejto krajiny, no o ostrove Biševo a jeho tajomnej Modrej jaskyni počul málokto.

 

Ostrov Biševo nájdeme neďaleko známejšieho ostrova Viš v strednej Dalmácii. Je veľmi malý, žije tu ani nie 20 obyvateľov, no napriek tomu má čo ponúknuť. Modrú jaskyňu vytvorilo more vlnobitím do vápenca, kde vznikol unikátny priestor, ktorý bol ešte v 19. storočí prístupný len pre tých, ktorí sa sem odvážili podplávať. Neskôr sa umelo vytvoril druhý vchod. Ten umožňuje vstup aj na člne. Hĺbka vody je tu približne 12 metrov a strop je vysoký 15 metrov.

 

Modrou sa táto jaskyňa nazýva, pochopiteľne, pre svoje krásne modré sfarbenie, ktoré vytvárajú lúče svetla prenikajúce cez vchod, ktoré odrážajú farbu morskej vody všade po stenách. Turistom sa odporúča, aby toto magické miesto navštívili v čase medzi 11. a 14. hodinou, pretože práve vtedy tu svetlo robí najkrajšie divadlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies