Vedeli ste o tom, že modré svetlo má pre naše telo priaznivé účinky?

NETKY.SK • 18 Január 2019, 17:02 • 2 min
Vedeli ste o tom, že modré svetlo má pre naše telo priaznivé účinky?

BRATISLAVA – Modré svetlo má pre naše telo blahodárne účinky. Pomáha pri liečbe krvného tlaku, či pri kardiovaskulárnych chorobách. Najnovšia štúdia to dokazuje na vlastné oči.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľníci boli počas nej vystavení polhodinovému žiareniu pod modrým svetlom. Aby sa predišlo škodám, tak dávka svetla nepresiahla hranicu denného svetla, ktoré prijímame počas dňa. Dobrovoľníkom sa počas procesu merala priepustnosť ciev, množstvo oxidu dusnatého či plazmy v krvi.

 

img

 

Celý proces sa odohrával na Heinrich Heine University v Düsseldorfe a vedci prišli k prekvapivým záverom. Vystavenie tela modrému svetlu počas doby dvoch hodín znížilo krvný tlak až na takú úroveň, ako to vedia spraviť len lieky. Teda bez chémie, ktoré by sme museli prijať formou tabliet, sa dá dosiahnuť výsledný efekt už aj inou cestou. Výskum priniesol veľký pokrok v oblasti medicíny, avšak je to ešte len všetko v zárodku.

 

img

 

Už v minulosti modré žiarenie dokázalo, že má blahodárny vplyv na človeka. Ako príklad môžeme uviesť na modro rozsvietené stanice v Japonsku. Svoj účel splnili a za posledné obdobie je tam oveľa menej samovrážd ako predtým. Japonci dokonca prichádzajú do styku s modrým svetlom každý deň. Na semaforoch im namiesto našej zelenej zasvieti vždy ako tretia farba práve modrá.

 

img

 

Či má nejaký súvis modré svetlo s dopravou v Japonsku nie je dokázané, avšak nehôd a strate na životoch tam dochádza v oveľa menšom počt ako u nás v Európe. Možno na tom predsa len niečo bude. 

 

Veď ako sa hovorí: "Modrá je dobrá."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies