Vedci v novembri predstavia verejnosti najpútavejšie objavy

NETKY.SK • 24 Október 2015, 18:56 • 2 min
Vedci v novembri predstavia verejnosti najpútavejšie objavy

BRATISLAVA - Druhý novembrový týždeň budú prezentovať vedci verejnosti to najpútavejšie, čo sa v oblasti vedy a techniky za uplynulý rok na Slovensku udialo.

slovakia

left justify in out

Od 9. do 15. novembra sa totiž uskutoční Týždeň vedy a techniky. Návštevníci si v rámci neho vypočujú po celom Slovensku stovky prednášok, uvidia výstavy a zapoja sa do workshopov a iných aktivít, ktoré verejnosti priblížia najnovšie poznatky našich vedcov. Informovalo o tom ministerstvo školstva s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri Centre vedecko-technických informácií SR na internetovej stránke www.tyzdenvedy.sk.


Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky sa uskutoční 9. novembra. Súčasne v Bratislave otvoria aj interaktívnu výstavu Veda netradične, ktorej myšlienkou je ukázať širokej verejnosti, a najmä mládeži, výskum, vývoj a inovácie v praxi. V rovnaký deň odštartuje aj Festival vedy a techniky Amavet, čiže súťažná prehliadka vedecko-technických projektov mladých nadšencov vedy.


Jedným z hlavných podujatí, ktoré organizuje Centrum vedecko-technických informácii SR v Bratislave, budú prednášky venované biomedicíne s názvom „Streda s molekulárnou biomedicínou“. Prednášať bude slovenský vedec Peter Celec so svojimi kolegami. Súčasťou Týždňa vedy a techniky bude aj Festival vedeckých filmov. Návštevníci sa môžu tešiť na filmy, diskusie s vedcami a autormi filmov, laserovú show, ale aj na sprievodné výstavy "Nanormální svět“ a „Otto Wichterle“.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies