Vedci šokujú: Žijeme v matrixe ovládanom super inteligentnou civilizáciou

NETKY.SK • 6 August 2015, 13:00 • 2 min
Vedci šokujú: Žijeme v matrixe ovládanom super inteligentnou civilizáciou

LONDÝN – Je rok 2050 a super inteligentní roboti ovládli našu planétu. Avšak my o tom nemáme ani potuchy pretože žijeme v počítačovej simulácii a v nej je rok 2015.

slovakia

left justify in out

Všetko, čo práve vidíte, alebo sa toho dotknete bolo vytvorené robotmi, ktorí využívajú ľudstvo ako hráčov vo svojej virtuálnej hre. Nie je to scifi ale radikálna teória, ktorú podporuje mnoho vedcov už niekoľko rokov a tvrdia, že náš svet ako ho poznáme je falošný.

 

Podľa filozofa Oxfordskej univerzity Nicka Bostroma, scenár podľa ktorého bol natočený film Matrix, môže byť realitou. „Na rozdiel od Matrixu nie sú naše mozgy zapájane´do simulácie, ale sú jej súčasťou,“ tvrdí Bostrom a dodáva: „Je to jeden počítačový program, ktorý ovláda všetko, vrátane našich mozgov a neurónov."

 

img

 

Zakladateľ umelej inteligencie Marvin Minsky tvrdí, že by bolo veľmi zložité odhaliť to, že sme súčasťou počítačovej simulácie. „Pokiaľ programátor neurobil chybu, ak si všimnete, že niektoré zákony fyziky neplatia vždy, alebo by ste obvajili opakujúce sa chyby,“ povedal Minsky.

 

Pred niekoľkými rokmi Silas Beane z Bonnskej univerzity predstavil svoju teóriu, že sú tu znaky, ktoré vykazujú, že žijeme v simulácii. Táto simulácia je naprogramovaná tak, aby sme ju nerozoznali od pôvodného správania vesmíru. Zákony fyziky sú vložené do 3D mriežky, ktorá postupuje v čase.

 

Profesor Beane a jeho kolegovia objavili, že toto mriežkové rozdelenie limituje energiu, ktoré môžu mať častice, pretože nič nemôže byť menšie ako samotná mriežka. To znamená, že ak je vesmír počítačovou simuláciou, spektrum častíc s vysokou energiou musí byť niekde odrezané.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona