Vedci prišli na kľúč k dlhému a šťastnému manželstvu!

NETKY.SK • 24 Október 2015, 10:06 • 2 min
Vedci prišli na kľúč k dlhému a šťastnému manželstvu!

ATLANTA - Vedci z univerzity v Georgii sa pustili do štúdie o šťastnom manželstve. Vyzpovedali 470 manželských párov a zistili jednu zaujímavú vec.

slovakia

left justify in out

Tím vedcov analyzoval komunikáciu a postoje manželov a zistili, že kľúč k dlhému a šťastnému manželstvu je jednoduchá vec, ktorú si veľa párov vôbec neuvedomuje. Stačí si navzájom ďakovať.

 

Ľudia na základe štúdie potrebujú vedieť, že sú oceňovaní a že si ich niekto váži. Veľa ľudí na túto vec zabúda. Vedci zistili, že obyčajné ďakovanie dokáže zázraky. Znižuje to tiež napätie spôsobené finančnými problémami, ktoré sú častým dôvodom rozpadu manželstiev. Tam kde si páry prejavovali vzájomne vďačnosť, tie manželstvá vydržali.

 

“Ide o silu obyčajného slova ďakujem. Keď manželia prežívajú ťažké chvile, vďačnosť veľmi pomôže a má pozitývny vplyv na celý vzťah”, povedal autor štúdie Allen Barton pre Daily Mail. Ďakovanie by tak mohlo znížiť do veľkej miery rozvodovosť. "Zistili sme, že pocit ocenenia a toho, že si vás partner váži priamo ovplyvňuje ako sa cítite v manželstve a má veľký vplyv či manželstvo bude šťastné a dlho vydrží", doplnil Ted Futris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies