Vedci popísali, aké je to byť postrelený

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 13:40 • 2 min
Vedci popísali, aké je to byť postrelený

LONDÝN – Vždy keď filmový hrdina dostane nejakú guľku, takmer vždy predvádza triky, akoby bol zdravý olympijský reprezentant v gymnastike. Nie je to však také jednoduché.

slovakia

left justify in out

V skutočnosti guľky iba neprejdú cez človeka – ako to demonštruje toto spomalené video, na ktorom strelia do šunky.

 

img

 

„Anatomicky sme veľmi podobní prasatám, čo z nich robí dobrých dvojníkov. Po tom, čo do neho strelíme, vidíme iba malý otvor po guľke – ale tá spraví oveľa väčšie škody,“ povedal moderátor BBC Greg Foot.

 

„Mäkké ciele ako napríklad mäso sú veľmi jednoducho penetrovateľné. Vidíte síce len miesto, kde guľka vošla, ale tá narobila aj veľkú vnútornú škodu na mäse, ktoré sa rozširuje a potom padá cez seba,“ dodal Foot.

 

img

 

Podľa neho je škoda spôsobená guľkou veľmi dobre viditeľná aj na želatíne, ktorú zasiahla guľka. „Guľka prenáša svoj pohyb na želatínu, čoho výsledkom je vytvorenie dočasnej a veľmi bolestivej diery,“ uzavrel Foot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies