Vedci plánujú internetový katalóg, v ktorom bude každý rastlinný druh

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:09 • 2 min
Vedci plánujú internetový katalóg, v ktorom bude každý rastlinný druh

Vedci plánujú internetový katalóg, v ktorom bude každý rastlinný druh

slovakia

left justify in out

img

Štyri z popredných svetových botanických inštitúcií pracujú na katalógu, v ktorom sa bude nachádzať každý druh rastliny na svete. Podľa plánov bude tento zoznam, obsahujúci najmenej 400.000 druhov, prístupný bezplatne na internete do roku 2020.
      Účastníci projektu tvrdia, že najmenej 100.000 rastlinným druhom po celom svete hrozí vyhynutie.
      Plány na vytvorenie katalógu nazvaného World Flora (Svetová flóra) dnes oznámili Botanická záhrada štátu Missouri so sídlom v St. Louis, Newyorská botanická záhrada a dve britské inštitúcie - Kráľovská botanická záhrada v Edinburghu a Kráľovské botanické záhrady v londýnskej časti Kew.
      Katalóg bude obsahovať vedecké informácie a vyobrazenia každého známeho rastlinného druhu. Ak budú objavené nové druhy, do zoznamu ich doplnia. Predstavitelia botanických organizácií uviedli, že cieľom budovania katalógu je tiež pomôcť zastaviť úbytok druhovej pestrosti rastlín po celom svete.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies