Vedci objavili vírus, ktorý spôsobuje ľudskú sprostosť!

NETKY.SK • 10 November 2014, 16:45 • 2 min
Vedci objavili vírus, ktorý spôsobuje ľudskú sprostosť!

NEW YORK – Premýšľali ste niekedy nad tým, čo spôsobuje nebotyčnú ľudskú hlúposť. Vedci na to prišli.

slovakia

left justify in out

Americkí vedci objavili vírus, ktorý nainfikuje ľudský mozog a robí ľudí sprostejšími. Vírus algae nebol doposiaľ nikdy objavený u zdravých ľudí, dokonca zistili, že ovplyvňuje kognitívne funkcie ako vizuálne spracovanie a priestorové vnímanie.

 

Tento zaujímavý objav sa podaril vedeckému tímu na lekárskej fakulte Johnsa Hopkinsa, ktorá sídli na Nebraskej Univerzite, keď skúmal mikróby v ľudskom hrdle.

 

Vedecký tím zistil, že DNA, ktorá sa nachádza v hrdlách zdravých ľudí je rovnaká ako DNA vírusu algae.

Testu sa zúčastnilo 90 ľudí, z ktorých 40 bolo pozitívne testovaných na vírus algae. V ďalšom teste sa ukázalo, že ľudia, ktorí boli pozitívne testovaní mali vo vedomostnom teste horšie výsledky ako účastníci s negatívnym testom.

 

Napriek tomu, že ľudské telo obsahuje množstvo baktérií, táto štúdia ukázala, že niektoré druhy môžu maž negatívny efekt na náš mozog.

 

Líder vedeckého tímu, ktorý učin tento objav Doktor Robert Yolken povedal: „Toto je šokujúci príklad toho ako mikroorganizmy, ktoré nosíme v tele môžu ovplyvniť naše správanie a zmýšľanie. Mnoho fyziologických rozdielov medzi osobou A osobou B sú zakódované v génoch, ktoré zdedíme po rodičoch, avšak niektoré tieto rozdiely sú spôsobené rôznymi mikroorganizmami, ktoré v našom tele ovplyvňujú gény.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies