Vedci objavili planétu podobnú Zemi a je takmer na dosah

NETKY.SK • 25 August 2016, 09:55 • 2 min
Vedci objavili planétu podobnú Zemi a je takmer na dosah

HOUSTON – Proxima b je novoobjavená planéta, ktorá sa svojím povrchom, štruktúrou a aj veľkosťou podobá naše planéte Zem. Podľa vedcov ide o obrovský objav, ktorý nie je až tak vzdialený.

slovakia

left justify in out

Planéta Proxima b zo všetkých známych planét najviac pripomína našu planétu Zem. Jej povrch by mali tvoriť skaly a nachádza sa blízko hviezdy, čo znamená, že by sa na nej mohla nachádzať voda. Podľa vedcov by mohla byť obývateľná!

 

Proxima b sa nachádza pri najbližšej hviezde od nášho slnka. Je teda vzdialená 4 svetelné roky od planéty Zem, čo je asi 37,843 bilióna kilometrov. Je to však najbližšie zo všetkých 3500 planét, ktoré vedci objavili od roku 1995.

 

„Absolútne úžasný objav,“ povedala Victoria Meadows z Washingtonskej Univerzity. Podľa vedcov ide o jedinú planétu, na ktorej sa nachádzajú vhodné podmienky na život.

 

Vedci budú planétu ďalej skúmať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies