Vedci našli nové riešenie pre ľudí so slabým zrakom: Je bezbolestné a trvalé!

NETKY.SK • 27 November 2017, 15:00 • 2 min
Vedci našli nové riešenie pre ľudí so slabým zrakom: Je bezbolestné a trvalé!

Kanadskí lekári vymysleli novú metódu riešenia slabého zraku, ktorá by čoskoro mohla úplne nahradiť dioptrické okuliare.

slovakia

left justify in out

Tí z nás, ktorí sú odkázaní na nosenie dioptrických okuliarov by vedeli rozprávať o ich nepraktickosti. Neraz sú pre nás obmedzujúce, no ak chceme vidieť ostro, nosiť ich musíme. Preto ich mnohí začínajú nahradzovať kontaktnými šošovkami, tie však nevyhovujú každému. Možnosťou je aj operačný zákrok, nie každý má naň však odvahu. Vedci preto vyvinuli úplne novú metódu korekcie zraku.

 

Tím kanadského lekára Gartha Webba vytvoril špeciálnu bionickú šošovku. Tá je schopná raz a navždy odstrániť problémy so zrakom. Nový druh šošovky predstavili po ôsmych rokoch vývoja na chirurgickej konferencii. Stál viac ako tri milióny dolárov, no výsledky stoja za to. Šošovku je totiž možné implantovať v priebehu ôsmych minút, pričom samotný zákrok je absolútne bezbolestný a bezpečný, preto ho môže absolvovať skutočne každý.

 

Hlavným rozdielom medzi bežnou a bionickou šošovkou je ten, že priľne k oku natrvalo. K náprave zraku teda dochádza okamžite po zákroku. Tento spôsob by sa mohol uplatniť aj v oblasti riešenia problému so šedým zákalom.

 

img

Zdroj: YouTube



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona