Vedci medzi živými bytosťami na Zemi odhalili mimozemšťanov, majú až tri srdcia

NETKY.SK • 13 Október 2015, 17:38 • 2 min
Vedci medzi živými bytosťami na Zemi odhalili mimozemšťanov, majú až tri srdcia

CHICAGO – Výskumu chobotníc sa venuje niekoľko uznávaných odborníkov. Závery o pôvode týchto fascinujúcich živočíchov, sú šokujúcim prekvapením i pre samotných vedcov. Na základe skúmania ich genetického kódu sa zistilo, že sú vlastne mimozemšťania.

slovakia

left justify in out

Prvá sekvencia genómu chobotníc je úplne odlišná od ostatných zvierat na Zemi. Každý genóm chobotnice navyše obsahuje komplexne 33-tisíc génov, ktoré majú svoj proteínový základ, čo je viac, ako má človek. Tieto informácie na verejnosť priniesol doktor Clifton Ragsdale z chicagskej univerzity.

 

Chobotnicu od ostatných živočíchov i mäkkýšov odlišuje najmä rozvinutý mozog a schopnosť riešiť problémy. „Zosnulý britský zoológ Martin Wells povedal, že chobotnice sú mimozemšťania. V tom zmysle náš výskum opisuje prvý sekvenčný genóm mimozemšťanov,“ vysvetlil Ragsdale.

 

Chobotnice obývajú všetky oceány v najrôznejších hĺbkach. Tieto zvláštne tvory majú veľa schopností, pre ktoré ich mnohí radia medzi cudzincov na Zemi. Napríklad ich chápadlá sú veľmi mobilné a citlivé ako oči. Vďaka maskovacím systémom dokážu meniť farbu aj vzor. Zvláštnosťou je i fakt, že chobotnice dokážu regenerovať svoje končatiny a majú až tri srdcia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies