Vedci a študenti môžu získať finančný príspevok na cestovné a pobyt v Nemecku

NETKY.SK • 2 Apríl 2018, 16:07 • 2 min
Vedci a študenti môžu získať finančný príspevok na cestovné a pobyt v Nemecku

BRATISLAVA - Slovenskí diplomanti, doktorandi a postdoktorandi, ako aj ďalší vedci, ktorí realizujú vedecké projekty v Nemecku, môžu získať od januára 2019 finančný príspevok na cestovné a pobyt v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Platí to aj pre nemeckých výskumníkov pracujúcich na Slovensku. Ako informuje webová stránka rezortu školstva, táto forma podpory sa realizuje ako spoločný program Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenskej akadémie vied a Nemeckej akademickej výmennej služby Deutscher Akademischer Austauschdienst.

 

Program je zameraný na zintenzívnenie vedeckej spolupráce medzi Slovenskom a Nemeckom, pričom je otvorený pre všetky špecializácie a smery. V rámci tohto programu sú financované iba cestovné a pobytové náklady účastníkov spoločného projektu pri pracovných cestách do Nemecka, respektíve na Slovensko. Základné financovanie projektu musí byť zabezpečené z iných zdrojov.

Žiadosť o príspevok je potrebné podať do 30. júna, pričom samotné financovanie sa začne realizovať od 1. januára 2019. Viac informácií nájdu uchádzači na webovej stránke www.minedu.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies