Vedca Petra Madsena, ktorý vraždil vo svojej ponorke, napadli vo väzení

NETKY.SK • 10 August 2018, 15:08 • 2 min
Vedca Petra Madsena, ktorý vraždil vo svojej ponorke, napadli vo väzení

KODAŇ - Dánskeho vedca Petra Madsena, ktorého odsúdili za vraždu švédskej novinárky na palube jeho ponorky, vo väzení fyzicky napadli. Uviedol to v piatok bulvárny denník B.T s odvolaním sa na jeho obhajkyňu.

slovakia

left justify in out

K útoku na Madsena došlo ešte v stredu. Vzhľadom na okolnosti sa odsúdený vedec cíti dobre. Polícia potvrdila len to, že vo väznici Storström, kde si Madsen odpykáva svoj trest, došlo ku konfliktu medzi 18-ročným a 47-ročným mužom. Po údere do tváre museli staršieho z nich nakrátko ošetriť v nemocnici.

 

Madsenova obhajkyňa pre médiá uviedla, že požiadala o preloženie svojho klienta do inej väznice. Nebolo jasné, či tento krok súvisí s tým, ako sa k Madsenovi správajú spoluväzni. Väznica Storström patrí medzi najmodernejšie väzenské zariadenia v Dánsku, píše agentúra DPA.

 

Útok sa odohral takmer presne rok po tom, čo Madsen 10. augusta 2017 na palube vlastnoručne zostrojenej ponorky zavraždil švédsku novinárku Kim Wallovú. Žurnalistku mučil a jej mŕtvolu potom rozštvrtil a hodil do mora. V apríli tohto roka bol odsúdený na doživotie, proti čomu sa plánuje odvolať. Odvolací proces sa začne v septembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies