Veci vyššej hodnoty by si vodiči nemali nechávať ani v kufri auta

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 09:12 • 2 min
Veci vyššej hodnoty by si vodiči nemali nechávať ani v kufri auta

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje vodičov, aby si nenechávali veci vyššej hodnoty vo svojich vozidlách a už vôbec nie vystavené očiam náhodných okoloidúcich.

slovakia

left justify in out

Auto totiž nie je výklad, a takéto situácie sú veľkým lákadlom pre zlodejov.

 

Odcudzený pár okuliarov v hodnote 230 eur a navigácia, o ktoré prišiel 30-ročný vodič Volkswagenu Passat či ukradnuté veci osobnej potreby 26-ročnej vodičky Škody Octavia. Aj to sú prípady vlámania do vozidiel, ktoré polícia riešila v posledných dňoch.

 

"Vodičom odporúčame, aby aj pri krátkodobom opustení vozidla si nenechávali v jeho interiéri navigácie, doklady, peniaze, telefóny, tašky alebo oblečenie. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe. Keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje a keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo sa vo vozidle nachádza," upozorňuje bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

 

Šoféri by podľa nej mali uprednostňovať parkovanie na strážených a osvetlených parkoviskách. "Keď vodič opúšťa zaparkované auto, je vhodné, aby mechanicky skontroloval, či je zamknuté a nespoliehal sa len diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie," dopĺňa.

 

V prípade, že vodič po návrate k vozidlu zistí, že niekto do neho násilím vnikol, je podľa polície dôležité do vozidla nenastupovať a ničoho sa nedotýkať, odcudzené veci teda zisťovať len pohľadom. "Mohlo by dôjsť k zničeniu stôp," uzatvára Kurucová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona