Večerné jazzové ateliéry v bratislavskom Kontakte otvorí Briana Cowlishaw

NETKY.SK • 11 September 2014, 18:47 • 2 min
Večerné jazzové ateliéry v bratislavskom Kontakte otvorí Briana Cowlishaw

BRATISLAVA - Austrálska speváčka Briana Cowlishaw otvorí Večerné jazzové ateliéry. Podujatie sa bude konať 17. septembra o 19:00 v bratislavskom Kontakte.

slovakia

left justify in out

Spolu s interpretkou, ktorá má na konte albumy When Fiction Comes to Life (2011) a Paper Mache City (2013), vystúpi aj klavirista Gavin Ahearn. Cowlishaw už stihla spolupracovať s hudobníkmi akými sú Aaron Goldberg, Gregory Hutchinson, Reuben Rogers či Mike Moreno.

 

Večerné jazzové ateliéry sa budú konať v Kontakte až do konca januára 2015. Do projektu sa môžu zapojiť začiatočníci aj profesionálni hudobníci. Účastníci budú mať možnosť predstaviť výsledky práce na záverečnom koncerte vo februári budúceho roka. 

 

"Za dva roky, počas ktorých organizujeme Večerné jazzové ateliéry, sa nám podarilo vytvoriť stabilnú komunitu mladých hudobníkov, ktorí sa pravidelne stretávajú s profesionálnymi umelcami zo Slovenska a zahraničia. Deje sa tak v príjemnom prostredí kultúrneho centra Kontakt, ktoré má bližšie k atmosfére džezového klubu než k akademickej strohosti hudobných škôl. Som rád, že mladých ľudí, ktorí majú záujem hrať hudbu naživo, stále pribúda.“ uviedol za organizačný tím Boris Čellár. 

 

Organizátori prichystali aj niekoľko zmien, ako napríklad stabilnejší ansámbel. "Skúsenosti z predchádzajúcich ateliérov ukázali, že najväčším prínosom pre účastníkov je forma pravidelného kurzu. Stála zostava umožňuje, aby sa ansámbel zohral a prinášal radosť aj pedagogický osoh všetkým účastníkom," dodal Tomáš Šprlák, ktorý pomáhal rozbiehať projekt na Slovensku. 

 

V rámci Večerných jazzových ateliérov sa predstavia Eugen Vizváry, Milo Suchomel, Michal Bugala, Radovan Tariška, Gabriel Jonáš, Boris Čellár, Dávid Hodek a Matúš Jakabčic. Viac informácií je možné získať na webstránke www.jazz.sk/atelier. 

 

Harmonogram Večerných jazzových ateliérov: 
17. septembra - Briana Cowlishaw, 19:00 
23. septembra - Eugen Vizváry, 19:00 
7. októbra - Milo Suchomel, 19:00 
21. októbra - Michal Bugala, 19:00 
4. novembra - Radovan Tariška, 19:00 
18. novembra - Gabriel Jonáš, 19:00 
2. decembra - Juraj Griglák, 19:00 
16. decembra - Boris Čellár, 19:00 
13. januára - Dávid Hodek, 19:00 
27. januára - Matúš Jakabčic, 19:00



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies