Vdovec po vrahyni, ktorý sa pridal k Islamskému štátu, dostal doživotie

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 19:44 • 2 min
Vdovec po vrahyni, ktorý sa pridal k Islamskému štátu, dostal doživotie

ABÚ ZABÍ - Súd v Spojených arabských emirátoch (SAE) odsúdil na doživotie muža obvineného z príslušnosti k takzvanému Islamskému štátu (IS) a podpory tejto extrémistickej organizácie. Rozsudok nad vdovcom bol vynesený 10 mesiacov nato, ako jeho manželku popravili za vraždu americkej učiteľky.

slovakia

left justify in out

Najvyšší federálny súd v Abú Zabí tiež nariadil uzavretie webových stránok a internetových fór, ktoré prevádzkoval odsúdený Muhammad Hášimí. Jeho manželku Alaa Hášimíovú popravili zastrelením vlani v júli. Matka šiestich detí bola odsúdená za smrteľné pobodanie 47-ročnej občianky USA Ibolye Ryanovej na toalete v nákupnom centre v roku 2014.


Vrahyňa bola počas útoku oblečená v tradičnom nikábe, čiernom šate, ktorý ju zakrýval od hlavy po päty. Zachytili tu bezpečnostné kamery. Pokúsila sa tiež o bombový útok na dom ďalšieho Američana a posielala z účtu peniaze teroristickej organizácii, vyplýva z rozsudku. SAE schválili v roku 2014 nový protiteroristický zákon, ktorým rozšíril trestné činy, za ktoré je možné udeliť trest smrti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies