Vdova po vodičovi auta s hercom Paulom Walkerom zažalovala Porsche

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 10:48 • 2 min
Vdova po vodičovi auta s hercom Paulom Walkerom zažalovala Porsche

LOS ANGELES - Vdova po Rogerovi Rodasovi - ktorý zahynul pri šoférovaní auta Porsche Carrera GT spolu s americkým hercom Paulom Walkerom - zažalovala výrobcu áut Porsche. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na americké médiá.

slovakia

left justify in out

Kristine Rodasová podala žalobu päť a pol mesiaca po smrti manžela. Podľa žaloby vozidlo vraj nebolo bezpečné kvôli nevyhovujúcemu vybaveniu - nedostatkom v dizajne a na súčiastkach.
      

Zo začiatku nebolo zrejmé, o akú sumu sa Rodasová chce súdiť. Dotknutá firma sa k prípadu nevyjadrila. Podľa policajnej správy išlo vozidlo s oboma mužmi v čase nešťastia rýchlosťou 149 kilometrov za hodinu.
      

Auto tak malo dvojnásobnú rýchlosť, než aká bola povolená na mieste nehody v Sante Clarite. Vyšetrovatelia vtedy na športovom aute nenašli žiadne technické problémy.
      

K osudnej nehode došlo v sobotu 30. novembra 2013 v okrese Los Angeles. Vozidlo s oboma mužmi narazilo do stĺpa pouličného osvetlenia a do stromu, potom explodovalo a pohltili ho plamene.
      

Walker bol hviezdou piatich zo šiestich dielov série o pouličných pretekoch Rýchlo a zbesilo (Fast & Furious), ktoré sa stali kasovými trhákmi a glorifikovali rýchle autá aj nebezpečné jazdenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies