Vdova po exprezidentovi súhlasí, aby pražské letisko nieslo meno V. Havla

NETKY.SK • 23 Január 2012, 08:28 • 2 min
Vdova po exprezidentovi súhlasí, aby pražské letisko nieslo meno V. Havla

Vdova po exprezidentovi súhlasí, aby pražské letisko nieslo meno V. Havla - Politika Český minister dopravy Pavel Dobeš získal od manželky zosnulého exprezidenta Dagmar Havlovej súhlas, aby sa Letisko Praha premenovalo na Letisko Václava Havla.

slovakia

left justify in out

img

Český minister dopravy Pavel Dobeš získal od manželky zosnulého exprezidenta Dagmar Havlovej súhlas, aby sa Letisko Praha premenovalo na Letisko Václava Havla. Minister to uviedol v dnešnom programe Českej televízie s tím, že v stredu otvorí túto tému na rokovaní vlády. Informovala o tom tlačová agentúra Mediafax. 
      "Áno, môže potvrdiť, že som sa s ňou stretol a dostal som od nej jasné áno," uviedol Dobeš zo strany Veci verejné.
      Aj keď Dobeš získal od Havlovej len ústny súhlas, nie je podľa neho problém dostať ho aj v písomnej podobe. 
      "Pani Havlová sa navyše ponúkla, že sa na rokovaní vlády, ktoré by sa touto záležitosťou zaoberalo, rada zúčastní a žiadosť o premenovanie letiska premiérovi interpretuje sama," cituje ministra Medafax.
      List s výzvou na pomenovanie letiska na Havlovu počesť nedávno odovzdal na úrade vlády režisér Fero Fenič s tým, že iniciatívu podporilo vyše 80.000 ľudí. Premiér Petr Nečas uviedol, že meno Václava Havla nie je vlastníctvom štátu a preto chce postupovať so súhlasom jeho rodiny.
      Posledný československý a prvý český prezident Havel zomrel vlani 18. decembra vo veku 75 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona