Nezvestného muža z Maďarska našli dezorientovaného pri Veľkom Mederi, prešiel 55 kilometrov

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:26 • 2 min
Nezvestného muža z Maďarska našli dezorientovaného pri Veľkom Mederi, prešiel 55 kilometrov

VEĽKÝ MEDER - V pondelok (20.4.) popoludní nahlásila všímavá žena na políciu, že na ceste pri Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda sa nachádza túlajúci sa starší človek.

slovakia

left justify in out

Polícia išla na miesto a zistila, že po ceste sa pohybuje starší muž, ktorý bol zjavne dezorientovaný, ťažko rozprával, nevedel napísať svoje meno a nemal pri sebe žiadne doklady. Informovala o tom krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.
     

Ako povedala, policajti z Veľkého Medera mu privolali rýchlu zdravotnícku pomoc, pričom muža pre podozrenie z infarktu hospitalizovali v dunajskostredskej nemocnici na oddelení intenzívnej starostlivosti. Zároveň začali pátrať po jeho totožnosti. „Prostredníctvom Spoločného kontaktného pracoviska Čunovo - Rajka polícia zistila, že ide o 71-ročného Józsefa, občana Maďarska. Rodinní príslušníci práve nahlásili v Maďarsku jeho nezvestnosť. Starček prešiel pešo od domu asi 55 km a nevedel vôbec, kde sa nachádza,“ priblížila hovorkyňa.
     

Dodala, že vďaka postoju ženy, ktorá neváhala zatelefonovať na políciu, mohli policajti okamžite konať a starčekovi tak zachrániť život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies