Vďaka týmto psychologickým trikom dokážete zvládnuť každú situáciu

NETKY.SK • 25 Február 2019, 11:30 • 2 min
Vďaka týmto psychologickým trikom dokážete zvládnuť každú situáciu

Veci nie vždy idú podľa plánu, no ak si osvojíte niekoľko rád od psychológov, všetko budete mať pod kontrolou!

slovakia

left justify in out

Či už je to na pracovisku, alebo v súkromnom živote, s ľuďmi sa stretávame všade. V kolektívoch pritom často nastávajú rôzne patové situácie, ktoré si v záujme udržania dobrých vzťahov vyžadujú jednanie s „chladnou hlavou“. Stretnúť sa môžete naozaj s kadečím, preto nebude márne, ak si vtedy spomeniete na niektorú z nasledovných rád.

 

Ako reagovať v situácii, keď niekto vo vašej prítomnosti začne byť agresívny? Odborníci tvrdia, že v takej chvíli je ideálne prudko zmeniť tému. Povedzte niečo, čo má potenciál zaujať, no s predchádzajúcou diskusiou to vonkoncom nesúvisí. Hladina adrenalínu u „agresorov“ v takýchto prípadoch preukázateľne klesá.

 

img

 

Debata s človekom, ktorý má kvôli prílišnej hanblivosti problém s komunikáciou, môže byť veľmi náročná. Aj to však dokážete zvládnuť „ľavou zadnou“. Mimoriadne dôležité je udržiavať s dotyčným očný kontakt a keď rozpráva, jemne mu prikyvovať. Takto si získate jeho dôveru, on sa osmelí a rozhovor sa ponesie v oveľa uvoľnenejšom duchu.

 

Ako niekoho nenápadne donútite, aby zahodil svoju masku a bol k vám úprimný? Skúste ho najprv rozosmiať! Je dokázané, že pokiaľ sa človek prejaví srdečným smiechom, má následne tendenciu byť pravdivý aj v ostatných smeroch.

 

Všetci sme omylní a nikto nemá odpoveď na každý problém. A hoci sme si tejto skutočnosti vedomí, vždy sa môže nájsť niekto, kto vás zastihne nepripravených a položí vám otázku, na ktorú odpovedať neviete. Napríklad šéf. Čo v takom prípade urobiť, aby sme si zachovali profesionalitu? Vraj treba reagovať poznámkou, že ide o veľmi dobrú otázku. Tým zároveň získate čas na premyslenie diplomatickej a možno mierne vyhýbavej odpovede, no každopádne, šéf bude vďaka tomu voči vám menej kritický.

 

img

 

Meškanie sa vo všeobecnosti považuje za pomerne nepríjemné faux pas, a to najmä v prípade dôležitých stretnutí. Ak sa vám niekedy „podarí“ meškať, kvôli čomu zdržíte ostatných, po príchode na miesto sa neospravedlňujte frázou „prepáčte, že meškám“, ale poďakujete kolegom, že na vás počkali. Váš „prešľap“ budú vnímať oveľa menej negatívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies