Vďaka týmto potravinám dokonale vyživíte svoje vlasy

NETKY.SK • 6 September 2017, 11:30 • 2 min
Vďaka týmto potravinám dokonale vyživíte svoje vlasy

BRATISLAVA - O chvíľu je tu jeseň a s ňou aj chladnejšie počasie, ktoré dá vašim vlasom po lete ďalšiu skúšku. Ale vaša koruna krásy sa ešte nestihla po lete zregenerovať. Možno každé ráno pred zrkadlom premýšľate ako im navrátiť lesk a formu. Tak si prečítajte ako na to. Postačia vám potraviny, ktoré máte bežne doma.

slovakia

left justify in out

Vajce

Vajce obsahuje minerály, vitamíny a aminokyseliny. A predovšetkým proteíny, ktoré hodia záchranné lano poškodeným vlasom, tiež zatočia s vysušovaním a dodajú "hrive" stratenú silu. Ako s ním zachádzať? Zábal vám zabere pár minút, ale z výlsekdu budete milo prekvapená.

 

Pripravte si misku a samozrejme vajce. Koľko? To záleží, či máte krátke alebo dlhé vlasy. Poriadne vajcia rozmiešajte a starostlivo ich naneste po celej dĺžke. Nevynechajte ani centimeter. Potom navlieknite na hlavu kúpaciu čapicu alebo igelitový sáčik a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút. Na záver opláchnite vlažnou vodou a hotovo.

 

obrazok

 

Maslo

Už ste niekedy mali maslo na hlave? V tomto prípade to neznamená nič zlé... Tuky, ktoré sa v ňom nachádzajú, dodajú vlasom energetickú vzpruhu, pretože posilujú jednotlivé vlákna. Postup je nasledujúci.

 

Rozhohrejte si v dlani tenký plátok masla. Opatrne začnite vtierať do vašich vlasov. Nakoniec opäť natiahnite čapicu alebo sáčik. Nechajte pôsobiť cca 25 minútt. Na záver použite svoj obľúbený šampón, ktorý vymyje zbytky.

 

obrazok

 

Želatína

Zbožňujeme ju na tortách a milujeme ju aj ako nápravné riešenie zničených a trpiacich vlasov. Je to zdroj bielkovín. Želatína dodá vlasom vlhkosť a jemnosť, naviac stimuluje rast a pôsobí aj ako prevencia proti vypadávaniu.

 

Príprava nie je náročná. Stačí zmiešať jednu lyžicu práškovej želatíny so šálkou horúcej vody a poriadne zamiešať, kým sa želatína nerozpustí. Ešte lyžička octu a maska je na svete. Aplikovať, zakryť fóliou a nechať tak 10 minút. Zostáva už len opláchnuť vlažnou vodou.

 

obrazok

 

Zelený čaj

Vedeli ste o tom, že tento čaj ničí nenávidené elektrizovanie vlasov? Okrem toho obnoví vašej korune krásy lesk. Budete k tomu potrebovať iba tri sáčky čaju, vrelú vodu a džbán.

 

Nechajte vyluhovaať, kým nebude mať tekutina izbovú teplotu. Najskôr si vlasy umyte bežným spôsobom, ale namiesto kondicionéru použite túto zázračnú vodu.

 

obrazok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona