Vďaka podpore vlády pribudli v Cíferi nové triedy materskej školy

NETKY.SK • 14 November 2016, 18:25 • 2 min
Vďaka podpore vlády pribudli v Cíferi nové triedy materskej školy

CÍFER – Obec Cífer v tomto školskom roku dokázala uspokojiť všetkých žiadateľov o umiestnenie detí v materskej škole. Povedal to podpredseda vlády Peter Pellegrini po prehliadke dvoch nových tried, ktoré pribudli vďaka podpore vlády. Najväčšia obec v okrese Trnava má dnes v materskej škole k dispozícii osem tried a v nich miesto pre 160 detí. Podľa starostu Maroša Sagana je predpoklad, že kapacita bude dostatočná aj v ďalších rokoch.

slovakia

left justify in out

Obec Cífer využila možnosť získať dotáciu na nadstavbu dvoch tried v rámci projektu rozširovania kapacít materských škôl, ktorý sa rozbehol v čase pôsobenia Pellegriniho na ministerstve školstva. ,,Rozhodnutie posilňovať kapacity materských škôl bolo správne a som veľmi rád, že aj terajšia vláda v tom mieni pokračovať. Je vypísaná nová výzva z eurofondov vo výške viac ako 70 miliónov eur na rozširovanie a zlepšovanie priestorov materských škôl,“ skonštatoval Pellegrini. Žiadostí z miest a obcí o podporu sa podľa neho rátajú v stovkách.

 

Pellegrini je presvedčený, že od určitého roku nastane taká situácia, že sa do škôlok dostanú všetky deti. Obec Cífer získala podľa starostu Sagana na dve nové triedy dotáciu 135 tisíc eur, sama musela priložiť ďalších 105 tisíc. Výsledkom je päťdesiat nových miest v dvoch triedach kompletne vybavených novým zariadením a akceptované všetky žiadosti o prijatie dieťaťa nad tri roky. Keďže Sagan pôsobí aj v regionálnom Združení miest a obcí, vie, že to nie je tak všade.

 

,,Je to skôr výnimočné, mnohé ďalšie obce potrebujú tiež podporu od štátu, aby mohli dobudovať ďalšie kapacity v materských školách,“ povedal. Obec Cífer má 4 250 obyvateľov a je najväčšou obcou v okrese Trnava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies