Vďaka Mariánovi Hossovi bol Stanley Cup v DA v Trenčíne dvakrát

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:40 • 2 min
Vďaka Mariánovi Hossovi bol Stanley Cup v DA v Trenčíne dvakrát

TRENČÍN – Asi máloktorá škola na Slovensku sa môže pochváliť takou pestrou plejádou športových osobností, aká vzišla z lavíc Dopravnej akadémie (DA) v Trenčíne. Absolventmi tamojšej školy sú hokejisti Marián Hossa, Tomáš Tatar, Andrej Meszároš, Marcel Hossa, Branko Radivojevič a ďalších takmer 20 juniorských hokejových reprezentantov.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa školy Jána Liptáka absolventmi, ale aj súčasnými žiakmi školy je niekoľko mládežníckych futbalových reprezentantov, extraligových futbalistov ako Stanislav Lobotka, Miloš Volešák, účastníci majstrovstiev sveta vo floorbale, reprezentanti SR vo volejbale, cyklistike, kanoistike, či majsterka sveta v karate Alena Murková. 
      

„Naša škola sa všemožne snaží vychádzať v ústrety úspešným športovcom. Nie je to vždy ľahké, byť úspešný reprezentant a popritom zvládať štúdium. Naši učitelia spolupracujú s trénermi, ak im nejde škola, okamžite sa robia opatrenia a opačne. Niekedy sa to darí, inokedy nie, s niektorými športovcami sme sa pre nezvládanie štúdia museli rozlúčiť,“ priblížil Lipták. 
      

Ako dodal, veľmi rád spomína na Mariána Hossu, ktorého dodnes dáva za príklad ostatným študentom – športovcom. „Marián bol na seba náročný. Podobne ako mnoho ďalších našich absolventov, aj on pochopil význam vzdelania. Pamätám si, ako prišiel o tretej ráno z Košíc a o siedmej už sedel v školskej lavici,“ doplnil riaditeľ s tým, že do školy sa pravidelne vracia a dvakrát do nej priniesol najprestížnejšiu svetovú hokejovú trofej Stanley cup. 
      

„Marián Hossa bol priemerný študent, no snažil sa a bol veľmi slušný, čo si ja osobne veľmi vážim. U podobných hviezd to nebýva samozrejmosťou. Čo sľúbil, to vždy splnil. Aj otec ho viedol k tomu, že vzdelanie je potrebné. Marián to pochopil. Dokonca už v poslednom ročníku školy začal hrávať v NHL, vždy sme sa dohodli, kedy si príde dorobiť skúšky a vždy to splnil,“ spomína na hviezdu svetového hokeja jeho triedna učiteľka Danka Gabčová s tým, že má na neho veľmi dobré spomienky. „Nikdy sa neskrýval za to, že on je niečo viac ako ostatní,“ uzavrela Gabčová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies